OVER MIJ

De missie van Nilo

Op een gevatte en persoonlijke wijze mensen wakker schudden en begeleiden in de transformatie naar een vervulder leven.

Short BIo

Van jongs af aan is Nilo Daniel geïnteresseerd in filosofie. Met filosofie als zijn favoriete eindexamenvak besloot hij om een bachelor opleiding te doen in Liberal Arts & Science, waar hij zich in meerdere disciplines heeft ontwikkeld, waaronder rechten, filosofie, religiewetenschappen, en antropologie. Hij is dus van veel markten thuis en heeft een brede algemene kennis. Ook na zijn bachelor bleef de interesse in filosofie het grootst en was zijn keuze snel gemaakt om een master in filosofie te gaan doen. Deze heeft hij aan de Universiteit Utrecht afgerond met een specialisatie in toegepaste ethiek. Hiermee hoopte hij meer te leren over de manier waarop filosofie concreet te maken is. Maar niets was minder waar, het bleef grotendeels abstract, hypothetisch en conceptueel. Terwijl filosofie voor Nilo eigenlijk iets praktisch en levends was. Vanuit de wens om de levenswijsheid van duizenden jaren aan filosofie praktisch en toepasbaar te maken is hij vervolgens met zijn eigen onderneming gestart. 

Op het moment werkt hij bij de Gemeente Amsterdam waar hij bij het CTO, de innovatieafdeling, adviseert over de implementatie van praktische filosofie voor het uitvoeren van innovatietrajecten en teamontwikkeling. Ook geeft hij al meer dan drie jaar cursussen en trainingen zowel binnen als buiten de gemeente over een breed scala aan onderwerpen. Van inclusief leiderschap tot de filosofie en vooronderstellingen van NLP. Verder faciliteert hij regelmatig socratische gesprekken om teams, afdelingen, vriendengroepen en scholieren verder tot elkaar te verbinden, de kunst van het luisteren aan te leren en te helpen in het beantwoorden van complexe vraagstukken.

De onderwerpen waar hij in is gespecialiseerd zijn het socratische gesprek, praktische filosofie, ethiek, existentialisme, politiek, retorica, oosterse filosofie en public speaking.