Filosofisch Consult

Waarom een Filosofisch Consult?

Filosofie is voor mij niet alleen een abstracte academische discipline, maar ook een tool, een methode om gedachtes te structureren, verhelderen en te innoveren. Voor mij is het de methode waarmee ik ondersteuning bied om buiten de gebaande paden na te denken, cultuurverandering te faciliteren en kernwaardes te verduidelijken en te verdiepen. Zowel privé als zakelijk zijn we ons namelijk vaak onbewust van onze vooronderstellingen en kerngedachtes. Onhandig, want deze zijn formatief voor ons gedrag, voor de problemen die we signaleren en de oplossingen die we bedenken. Met een filosofisch consult help ik om die kern boven tafel te krijgen en begeleid ik je bij het implementeren van de verandering die nodig is om jouw kern voor je te laten werken. Zij het binnen een team, afdeling of bedrijf, of bij jou als persoon. 

Filosofisch Consult (zakelijk)

Bij een filosofisch consult kan je denken aan zaken rondom branding, hulp bij het vinden of laten leven van kernwaardes of het faciliteren van innovatie door vooronderstellingen en kerngedachtes te veranderen. Met zo een consult kan je twee kanten op: erachter komen of verduidelijken wie jullie zijn, waar jullie voor staan hoe iedereen in verbinding kan komen te staan met deze kernwaardes, of het innoveren van bedrijfscultuur, dienstverlening en organisatiestructuur door op een andere manier na te gaan denken over deze onderwerpen. Ik help niet alleen deze processen en verandering in gang te zetten door bijvoorbeeld sessies te faciliteren waar nieuwe ideeën uitkomen, maar ik help ook bij de eerste stappen van de implementatie van deze vernieuwing.

Filosofisch Consult (privé)

De basis van het filosofische consult is het radicale standpunt dat gedrag niet gemedicaliseerd kan of moet worden. In plaats van het gesprek over de juiste medicatie of vorm van therapie om ‘ziektes’ zoals angststoornissen, burn-outs of depressies te behandelen, gaat filosofische coaching ervan uit dat de manier van denken leidt tot negatieve ervaringen van de werkelijkheid. Dit denken is de kern die besproken en verandert moet worden om af te komen van deze nare ervaringen van de werkelijkheid. Je wordt dus niet gezien als iemand die ziek is, maar als iemand die door bepaalde dingen te denken een nare ervaring van de realiteit in stand houdt. Tijdens dit filosofisch consult traject met mij begeleid ik je door dit proces van gedachtevernieuwing heen om er zo voor te zorgen dat je het leven gaat leiden dat je verdient en eigenaarschap krijgt over wie je bent en waar je voor staat. 

Praktische informatie

Vraag een gratis intake aan!